maanantai 21. heinäkuuta 2014

Isyyspakkaus 2014

Tällä kertaa Emilin saama isyyspakkaus oli hieman eri sävyinen, kuin kaksi vuotta sitten. Ajankohta isyyspakkauksen saapumiselle oli ajoitettu sopivasti Emilin syntymäpäiväksi, syystä että: "En mä tiedä mitä haluan synttärilahjaks. En mä nyt tarvii mitään.". Isyyspakkauksen kokoaminen on ihan tosi mukavaa odotusajan puuhaa, joten suosittelen todellakin teille epäileville tätä! Se on myös keino ostaa kaikkea tarpeellista, mitä vauvaa varten vielä puuttuu, samalla muistaen tulevaa isää.

 Kaikki yhdes koos!


Ensimmäisenä vauva-arkea ajatellessa tulee tietysti mieleen väkisinkin vauvan jätehuolto. Ei sille mitään mahda, että kun kysytään miltä lapsuus tuoksuu, on päälimmäinen ajatus "paskalta". Sitten sitä koittaa vetää naaman hymyyn ja vastata jotain pullan tuoksuisista kotiäideistä ja itsepoimituista valkovuokoista. Tässä siis välttämättömiä tarvikkeita vaipanvaihtoa varten: paketti vaippoja ja pyllypyyhkeitä, kumihanskat roiskeiden varalta ja pyykkipoika suojaamaan hajuhaitoilta. Lisäksi äärimmäisiä hätätilanteita varten isyyspakkaus sisältää myös "Vapaudut vaipanvaihdosta" -etukortin!


Vauvat itkee. Ne itkee ja huutaa ja raivoaa, eivätkä lopeta aina kovinkaan helpolla. Joskus kyse on nälästä, jota hoidetaan ensisijaisesti äiteihin integroidussa maitobaarissa. Toisinaan voi kuitenkin käydä niin huonosti, että vauva huutaa nälkäänsä ja maitobaari viilettää kaukana maisemista. Tässä tilanteessa kannattaa turvautua tuttipulloon ja pakkaseen säilöttyyn hätävaramaitoon. Jos tämä ei auta äänenvoimakkuuden säätämisessä nollaan tai edes pienemmälle, kokeile tuttia (huomaa myös varatutti!). Joskus tilanne ei valitettavasti helpotu tälläkään keinolla ja isän on pakko turvautua korvatulppiin. Mikäli isälle on jo koitunut sivuoireina suurista desibeleistä päänsärkyä, suuntaa suutasi kohti pari aspirinia.


Huonona päivänä mieltä saattaa piristää vauvan ylle puettu body, jonka ironinen lause toimii parhaiten, kun vauva huutaa kurkku suorana ja pää punaisena. Superpehmeät sukat ovat pakkauksessa mukana tuleva "turhake", josta voit arvata pakkauksen suunnittelusta vastaavan henkilön henkilöllisyyden.


Isän mielialan siedettävänä pitämiseen tarvitaan sisua. Sen lisäksi myös univelkaa kertyy varmasti, joten vahva kahvi tulee todennäköisesti tarpeesi. Äidin voi hetkeksi vaimentaa suklaalevyllä. Paketti kondomeja kannattaa ottaa käyttöön, jos uskot kahden lapsen tuovan tarpeeksi univelkaa talouteesi.


Daddy saves the day! Lapset kokevat usein isän elämänsä turvallisimmaksi henkilöksi. Tätä titteliä kannattaa vaalia huolella. Apuna yöllisten mörköjen ja kammotusten karkoittamisena toimii yövalo-pupu, jottei isän univelat kasvaisi liian suuriksi yöllisistä vahtivuoroista lastenhuoneessa. Kun lapselle tulee pipi, tuttu apukeino on puhallus, putsaus ja joku super-magea laastari. Kuitenkin toisinaan tarvitaan myös ripaus taikaa tuon pipin täydelliseen huoltoon. Taikasauva on oivaa rekvisiittaa tätä varten.


Pikkuneitien tulee tuntea olonsa kauniiksi jokaisena päivänä. Olet ehkä kuullut sanonnan "Hiukset ovat naisen kruunu", se kannattaa muistaa. Näiden apuvälineiden avulla voitkin loihtia prinsessalle kauniin kampauksen noin 365 kertaa vuodessa!Yhteiset harrastukset ja mielenkiinnon kohteet ovat hyvä tapa pitää välit läheisinä. Koska tiedämme jo sinun rakastavan ostoskeskuksissa kiertelyä ja shoppailua hyvässä seurassa, on tässä teidän yhteistä tulevaa harrastusta varten tarpeeksi suuri ostoskassi ja alkuun pääsemiseksi myös lahjakortti niin kovin rakastamaasi vaatekauppaan. Vaikka shoppailu on hyvää liikuntaa, voitte monipuolisuuden nimissä aloittaa yhteisen tanssiharrastuksen. Tässä kirjassa on mukana levyllinen ihania balettiin sopivia kappaleita ja kaiken lisäksi vielä ohjeita eri koreografioita varten. Ei kun plié ja jalalla koreasti!Jonain päivänä saattaa isyys tuntua imeneen kaikki mehut koko kropasta. Tämän ohikiitävän tumman hetken aikana apunasi ovat nämä kaksi korttia: "Pää hajoaa, omaa aikaa!" -kortilla saat kuuden tunnin vapaan varoittamatta asiasta etukäteen; ja "Hieronta" -kortti saattaa tulla tarpeen jo heti ensimetreillä uuden vauvan isänä, mikäli käy huono tuuri ja tulokas tarvitsee syliä läpi öiden.

Onnea tulevalle isälle!

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi , kuulosti niin hyvin tehdyltä ja ajatellulta. Mielikuvitusta sulla on!

  VastaaPoista
 2. Apua mitenkä hyvä! :D Kerrassaan mahtava idea ja olet osannut olla luova! Tämä on pakko toteuttaa meidänkin tulevalle isukille!! Itsekseni täällä hekottelin, kun katsoin tuota sinun pakettisi sisältöä.

  VastaaPoista
 3. Ihania juttuja oot keksinyt laittaa tuonne :) Mies varmasti ollut tyytyväinen!

  VastaaPoista
 4. Kivan näkönen tuo sun kokoama paketti! =) Mullakin on tekeillä isyyspakkaus :P Ja sulla on muuten huippuhyvä blogi! Mielenkiintoista luettavaa kun itsellä suunnilleen saman ikänen poika ja toisen lapsen laskettuaika on syyskuun alussa :)

  VastaaPoista